Rosia Montana in cadrul retrospectivei ASTRA FF 2012

Te invitam pe 15 decembrie 2012, ora 21:15, in cadrul retrospectivei ASTRA FILM FESTIVAL 2012 la Bucuresti, la o noua proiectie a documentarului Rosia Montana – un loc la margine de prapastie in regia lui Fabian Daub (Germania).

Daca nu l-ai vazut deja, te asteptam, iar daca l-ai vazut te rugam anunta-ti prietenii! Merita!

„Rosia Montana” – cu totii am auzit de ea, dar ce stim cu adevarat despre ce se intampla acolo? Se pare ca interesul a ajuns peste hotare, tocmai la regizorului german Fabian Daub, care a decis sa vina in Romania si sa faca acest film documentar despre „Rosia Montana”.

Montate in stilul documentarului ‘observational’, fara naratiune, acompaniate si discret ‘comentate’ doar de muzica cu caracter folcloric si world music (Maria Tanase, trupa Zarada), interviurile, declaratiile, confesiunile localnicilor vorbesc de la sine si ii dau ocazia publicului spectator sa-si formeze propria opinie.

Despre Rosia Montana – un loc la margine de prapastie regizorul Cristian Mungiu a declarat: ” cu fictiunea e foarte greu sa faci ceva mai echilibrat, mai rezonabil si mai onest decat a facut omul ala, care nu e roman si n-are niciun parti pris. Am luat legatura cu el pentru ca mi s-a parut mai important sa-i popularizez filmul inainte sa-mi pun problema daca eu voi face sau nu un film despre subiect.”

Rosia Montana – un loc la margine de prapastie si-a avut debutul in cadrul Festivalului Filmfest Hamburg, in data de 30 septembrie 2012 si la Sibiu, in cadrul Astra Film Fest unde a castigat Premiul special pentru documentarul romanesc.

Adresa: Noul Cinematograf al Regizorului Roman – Muzeul Taranului Roman, str. Monetariei nr. 3, Bucuresti

Programul intregului eveniment aici: https://www.facebook.com/events/254486928010855/