Mesaj de solidaritate cu activistii de mediu greci

rosia_montana_banner21 februarie 2013, Rosia Montană – Campania Salvaţi Roşia Montană îşi exprimă solidaritatea cu activiştii de mediu greci, arestaţi de poliţie în urma evenimentelor din 17 februarie 2013, când persoane mascate au incendiat echipamente şi utilaje aparţinând companiei canadiene El Dorado Gold, în Skouries, Halkidiki, nordul Greciei. Persoanele au fost arestate în lipsa unor dovezi incriminatorii.

Campania Salvaţi Roşia Montană nu încurajează sub nici o formă acţiunile violente. În acelaşi timp, condamnăm cu tărie arestarea unor cetăţeni greci pentru simplul motiv că s-au declarat împotriva mineritului cu cianuri. Cei arestaţi sunt activişti de mediu cunoscuţi; ei au fost reţinuţi şi li s-au prelevat probe ADN doar pentru că sunt, în mod deschis, împotriva mineritului cu cianuri şi pentru că au participat la demonstraţii, fără a exista nici o dovadă directă a implicării lor în actul de incendiere.

Considerăm că acesta nu este un comportament normal al poliţiei într-un stat democratic. Acesta este un act de represiune specific dictaturilor.

Cerem autorităţilor greceşti eliberarea imediată a celor arestaţi şi ne declarăm solidaritatea necondiţionată cu cetăţenii greci care luptă împotriva poluării, distrugerii naturii şi otrăvirii oamenilor, apei şi pământului.

Pentru mai multe informații: email – alburnusmaior@ngo.ro

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.