Atelier de lucru: Acces la justiție în materie de mediu

Asociatia Obsteasca EcoContact, succesoarea activitatilor Milieukontakt International, anunta organizarea Atelierului de lucru „Acces la justiție în materie de mediu” pentru asociatiile obstesti de pe ambele maluri a raului Nistru care au necesitate in instruire în aplicarea principiului de acces la justiție în materie de mediu prevăzut de  Convenţia de la Aarhus şi legislaţia ţării.
Acest atelier este al doilea la numar organizat in cadrul proiectului „Lansarea parteneriatelor durabilei între ONG-urile de pe ambele maluri a raului Nistru in scopul promovarii obiectivelor Convenţiei Aarhus”. Proiectul dat este implementat cu asistenaa programului „Sustinerea Masurilor de Promovare a Increderii”, finantat de Uniunea Europeana si implementat de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare. Primele două ateliere au avut loc deja, la care au participat Asociaţiilor Obşteşti de pe ambele maluri a râului Nistru: primului atelier de lucru „Accesul la informaţia de mediu” a avut loc în perioada 19-20 februarie, al doilea atelier de lucru „Participarea publicului  în luarea deciziilor de mediu”  a avut loc în perioada de 12-13 martie 2011.
Al treilea atelier „ Acces la justiție în materie de mediu” va avea loc în mun. Chișinău în perioada de 18-19 iunie 2011.  Atelierul este organizat pentru  reprezentanţii Asociaţiilor Obşteşti de pe ambele maluri a râului Nistru, ce au nevoie de instruire privind metodele judiciare și extrajudiciare de apărare a drepturilor ecologice prin realizarea accesului la justiție în materie de mediu. Toate cheltuielile legate de buna dirulare a evenimentului (cheltuieli de cazare, alimentare, transport si materiale) vor fi acoperite de organizatori.
Organizatiile interesate sunt rugate sa delegheze cate un reprezentant si sa completeze formularul atasat. Data limita pentru depunerea formularelor este 15 iunie orele 12.00. Informatie suplimentara si programul de lucru va fi expediat persoanelor invitate la atelier.
Dacă organizaţia Dvs. este interesată să participe la atelierul de lucru „Acces la justiție în materie de mediu” vă rugăm să expediați:
– formularul de aplicare;
– CV-ul organizaţiei;
La adresele:
office@mkt.vox.md, katea.melnicenco@gmail.com
Doar participanţii selectați vor fi informaţi despre locul desfăşurării atelierului până 17 iunie.

Formularul il gasiti aici CallNGOs_rom_III_training