Fii "Arhitectul Dunării 2011"

Participă la Ziua Dunării şi ajută la asigurarea unui viitor prosper pentru Dunăre. Poţi câştiga premii mari în Competiţia Dunării. Urmată de un răspuns imens al competiţiei “Arhitectul Dunării” din anul trecut, Global Water Partnership Central şi Eastern Europe lansează o altă activitate creativă pentru anul 2011.

Fiecare şcoală şi copil în parte, din bazinul Dunării, sunt invitaţi pentru a crea o compoziţie de artă şi a sărbători protecţia mediului pe Dunăre. Fiecare lucrare poate intra în concurs internaţional. Este şansa ta de a deveni “Arhitectul Dunării 2011!”

Această competiţie ambiţioasă între 14 ţări uneşte copiii din întreaga regiune. Anul trecut, peste 2500 de elevi au acceptat provocarea artistică: diversitatea lucrărilor de artă create a fost o reflectare ideală a bogăţiei din bazinul Dunării.

Detaliile Competiţiei

Este o provocare pentru fiecare elev cu vârsta cuprinsă între 12 şi 16 ani, de a crea “o lucrare de artă ecologică”, fiind inspirat de fluviul Dunăre şi afluenţii săi.

Concursul va cuprinde două niveluri: internaţional şi naţional. Ultimul va fi efectuat în fiecare ţară şi vor fi selectaţi câştigătorii naţionali. Câştigătorii vor fi invitaţi să participe la competiţia internaţională care va avea loc la Budapesta la 23-25 septembrie 2011. După ceremonie, câştigătorii vor fi participa la un program de excursii de 3 zile, sponsorizat de Coca-Cola şi organizat de Global Partnership Hungary.

Înscrierea în concurs

Singurele cerinţe sunt creativitatea şi inspiraţia. Pentru a lua parte, organizaţi o excursie cu şcoala voastră la fluviul Dunărea, sau la vreun afluent al acestuia până la sfârşitul lui iunie 2011.Idea este ca elevii să fie inspiraţi de ceea ce văd şi să folosească materialele găsite pe lângă râu pentru a crea lucrări de artă de-a lungul malurilor râului. Acestea ar putea fi sculpturi, picturi, mozaic sau colaje create din materiale ca: lemn, pietre, trestie, glod, sau chiar gunoi găsit pe lângă râu. Picturile şi desenele pe hârtie, pereţi, trotuar, nisip sau alte suprafeţe nu vor fi acceptate. Copiii ar trebui să se gândească ce înseamnă Dunărea pentru ei şi să ilustreze asta în creaţii.

Pentru a participa la concurs, faceţi o fotografie color, clară a lucrării de artă pe care aţi creat-o, cu ajutorul unei camere digitale sau una tradiţională şi trimiteţi-o prin poştă. cu dimensiunea 20 x 30 cm pe foaie mată standard sau foaie lucioasă, pe adresa: Mişcarea Ecologistă din Moldova, strada S.Lazo nr.13, MD-2004 – Chişinău.

sau în format electronic mărimea minimală a unei foto trebuie sa aibă 1MB în format JPEG, la adresa de email: mem@mem.md sau ioana@mem.md, cu subiectul Concursul „Fii Un Artist al Dunării” – 2011

Important: daţi o denumire lucrării, scrieţi numele, adresa, telefonul, şcoala şi clasa la care învăţaţi!

Persoana de contact: Ioana Bobînă, tel: 23 24 08, e-mail: ioana@mem.md

Folosiţi elemente naturale sau/şi deşeuri aduse de ape din ecosistemul Dunării şi afluenţii săi, lacuri, totul spre a exprima artistic un mesaj. Gândiţi-vă ce înseamnă pentru voi Dunărea, Prutul, Nistrul, Răutul, Cogâlnicul, Lăpuşniţa, Racovăţul, Draghiştea sau oricare alt râu din Moldova şi ilustraţi aceasta într-o lucrare de artă!

Lucrarea poate fi îndeplinită individual sau în echipă din cel mult 2 elevi.

Pentru a vă inspira din lucrările ediţiilor anterioare, accesaţi www.danubeday.org

Şcoala cu cele mai numeroase lucrări participante în concurs va primi un set de materiale editate de Mişcarea Ecologistă din Moldova şi revista “Natura”.

DATA LIMITĂ

Aşteptăm lucrările dumneavoastră, pe e-mail până la data de 20 iunie 2011.

De asemenea, 15 iunie 2011 este data poştei până la care lucrările voastre sunt eligibile în competiţie.

Regulile competiţiei:

Competiţia este valabilă pentru copiii care au vârsta între 12 şi 16 ani (născuţi în perioada 1995 – 1999). Picturile şi desenele pe oricare tip de suprafeţe nu sunt admise la concurs. Participarea la aceasta competiţie constituie consimţământul câştigătorului de a-i face public numele pe site-ul „Danube Day”.