Deseurile pot incalzi peste 2,5 milioane de gospodarii anual

Ministrul mediului, Rovana Plumb, a declarat in cadrul unei intalniri pe care a avut-o cu secretarul de stat pentru energie si schimbari climatice din Marea Britanie, Edward Davey, ca potentialul energetic al biomasei din Romania poate ajunge la peste 318 mii TJ/an, cantitate care poate incalzi peste 2,5 milioane de gospodarii, se arata intr-un comunicat.

“Avand in vedere experienta Marii Britanii, precum si obiectivele Strategiei Europa 2020, consideram ca pentru Romania ar fi utila obtinerea de asistenta tehnica privind elaborarea Programului National de Recuperare a Energiei din deseuri municipale si pentru elaborarea unui document prin care sa se evalueze contributia sectorului deseuri in combaterea schimbarilor climatice”, a subliniat ministrul roman.
Marea Britanie va acorda consultanta
Romaniei pentru energia din deseuri
Edward Davey a afirmat ca Marea Britanie este mult mai avansata in ceea ce priveste tehnologia aplicata in acest domeniu si ca va furniza ministrului roman cateva documente care ar putea fi utile in strategia Romaniei privind biomasa.
Eficienta energetica a celor doua state si dezbaterea privind explorarea gazelor de sist au reprezentat subiecte de discutie, asupra carora cei doi oficiali au aceleasi pozitii. In prezent, in Romania sunt in derulare proiecte de explorare in vederea identificarii de posibile zacaminte de gaze de sist.
“Consideram ca sunt necesare aceste actiuni pentru a stabili exact potentialul Romaniei in acest domeniu si a decide masurile care pot fi intreprinse in continuare pentru utilizarea acestuia, bineinteles, in conditiile respectarii cu strictete a standardelor de mediu si asigurarii protectiei sanatatii umane”, a mai spus Rovana Plumb.

sursa: green-report.ro