O noua fabrica de reciclare se va construi in Zona Libera Balti

Una dintre cele mai mari si avansate Fabrici de Reciclare va fi construita in Balti ca parte a programului ECOVERDE® pentru management al deseurilor. IM Ecoverde Trade Molrecycling SRL un partener strategic al consortiului Mentor Group Holdings, va infiinta si opera una dintre cele mai mari si avansate Fabrici de Reciclare din Europa de est in Zona LIbera Balti – Republica Moldova.
Fabrica va fi construita in paralel cu programul national ECOVERDE® care va fi implementat in prima etapa in cateva localitati din Moldova si va oferi un tratament complet pentru deseurile municipale solide ale localitatilor alese. 
Locatiile ECOVERDE® au fost confirmate si alese dupa ce au avut loc licitatii publice in fiecare primarie in perioada 2010-2011 si urmeaza sa fie implementat pe parcursul acestui an pana la finalizarea sa in 2012.
Incepand 1 iulie 2011 ca parte a urmatoarei si ultimei etape a procesului de implementare ECOVERDE® inca 7 orase din Moldova vor avea oportunitatea de a se alatura proiectului ECOVERDE® si de a avea proiecte de management al deseurilor europene precum si inchiderea gropilor de gunoi neautorizate.
Primele locatii in care programul ECOVERDE® va instala fabrici de management al deseurilor sunt: Balti, Edineti, Criuleni, Cupcini, Stefan Voda, Donduseni, Nisporeni si vor oferi in total mai mult de 450 de locuri de munca pentru cetateni.
Procesul de proiectare al fabricilor ECOVERDE® si sistemul de management al deseurilor a fost initiat dupa 2 ani de cercetare pe teren in Republica Moldova, conform specificitatii deseurilor tarii si conform regulamentelor UE. Fiecare fabrica va fi special creata pentru fiecare oras, proiect si locatie. Prin acest proces se va crea un sistem ecologic eficient, curat, non-poluant de colectare si tratare a gunoiului care va curata orasele ce participa la programul ECOVERDE®, iar nevoia gropilor de gunoi va fi eliminata, la fel ca in tarile UE.Materialele recuperate pentru reciclare vor fi transportate la fabrica de reciclare din Balti. Fabrica va fi localizata in Zona Libera Balti si va fi cea mai mare investitie pentru o fabrica de reciclare in Europa de Est, operand cu cele mai avansate tehnologii si echipamente, oferind de asemenea mai mult de 350 de locuri de munca pentru cetateni.
Fabrica de reciclare va procesa diferite tipuri de material, cum ar fi Sticla, Cauciuc, Hartie, Carton, Plastic de diferite tipuri si altele. Standardul inalt al echipamentului va permite producerea unor materiale brute superioare pentru industrie ce vor fi exportate  catre UE.

Pentru mai multe informatii va rugam contactati:
MGH Energy – PR DEPARTMENTSilvia Preda – PR Manager

r AGENT

In satul Peresecina deja exista o fabrica de reciclare a ambalajelor din plastic su o retea de containere de colectare selectiva in or. Chisinau