Finalizarea consultărilor publice regionale

La 22.12.2011 la Chișinău a avut loc Seminarul Regional de consultare publică a două proiecte de Legi: proiectul Legii privind protecţia mediului şi proiectul legii privind evaluarea impactului asupra mediului. Seminarul respectiv a consemnat ultima rundă de consultări publice regionale care s-au desfășurat în perioada 15-22 decembrie.

Scopul evenimentului a constat în discutarea prevederilor Proiectelor de legi menționate,  modalităților de implementare a acestora, discutarea necesității creșterii gradului de conștientizare a protecției mediului în mediul de afaceri, determinarea rolului APL şi a partenerilor locali, a asociaţiilor obşteşti în implementarea şi promovarea proiectelor de legi.

La evenimentul condus de viceministrul mediului Radu Bajureanu, au participat reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice locale, membri ai Consiliilor Regionale, Primari, şefii subdiviziunilor Ministerului Mediului, reprezentanţi ai organelor teritoriale de ocrotire a sănătăţii și ai societății civile.

În cadrul seminarului au fost prezentate și discutate aspectele noi incluse în proiectele de legi privind protecția mediului și privind evaluarea impactului asupra mediului, procedurile de eliberare a autorizaţiilor de mediu, managementul resurselor naturale, deşeurilor şi substanţelor chimice ș.a.

Sursa: mediu.gov.md