O furtună de doar zece minute a făcut prăpăd în satul Mereni

Noi continuăm să afirmăm că încălzirea globală nu are efecte asupra planetei, iar dacă or fi unele din ele atunci Moldova nu este afectată. Din păcate anul acesta ne aduce săptămânal exemple contradictorii.

Locuitorii satului Mereni din raionul Anenii Noi au trăit aseară clipe de coşmar. În doar zece minute o furtună a făcut prăpăd în localitate. Potrivit PublikaTV, aproape 120 de case au fost descoperite parţial, iar mai multe hectare de culturi agricole distruse, transmite UNIMEDIA.

Elena Guiban din satul Mereni, raionul Anenii Noi, spune că urma să se mute în casă nouă în câteva zile. Intemperia i-a dat însă toate planurile peste cap.

„A început să plouă foarte tare, a început să lovească grindina în geam. Mărimea grindinei a fost cât oul de găină. Furtuna ne-a descoperit mai mult de jumătate din casă, geamurile au fost stricate”, a spus Elena Guiban, locuitoare a satului Mereni.

Autorităţile locale nu pot spune cu exactitate care sunt pagubele provocate de furtună.

„Circa 120 de case au fost descoperite parţial. Au fost afectate şi acoperişurile instituţiilor publice, avem vreo trei drumuri din localitate distruse, spălate de ape şi în afara localităţii avem circa 50 hectare de porumb distrus sută la sută”, a spus primarul satului Mereni, Eugen Salcuţan.

Potrivit datelor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, furtuna de sâmbătă a mai afectat cel puţin două localităţi din raionul Ştefan Vodă.

Sursa: UNIMEDIA